Måndag 8 augusti drog OS-seglingarna i gång. Fem båtar och sju seglare ska försvara Sveriges stolta seglartraditioner som gett nationen totalt 35 OS-medaljer genom åren. Bara Storbritannien, USA och Frankrike har fler olympiska seglingsmedaljer.
Här berättar vi om besättningarna.
Kvalificeringskraven från Sveriges Olympiska Kommitté har varit tuffa. Men det betyder också att samtliga svenskar kan vara med och slåss om medaljerna i sina respektive klasser.
– Vi har en mycket homogen trupp. Seglarna är något så när på samma nivå. Vi har ingen superstjärna, men alla har chans på medalj. Ingen av våra konkurrenter skulle kalla oss favoriter, snarare outsiders. Och det är vi gärna, säger förbundskapten Magnus Grävare.
Se Hamnen.ses fartfyllda video om seglingslandslaget!
– Max har kanske inte gjort de allra bästa resultaten under den senaste tiden. Men han var jäkligt nära en VM-medalj och han är nog den i truppen som varit mest i Rio. Han är väldigt nöjd och trygg, med ett bra självförtroende. Precis som de andra, säger Magnus Grävare.
I världscuptävlingarna i franska Hyères i maj – det sista riktigt stora genrepet inför OS i Rio – seglade de hem guldet i konkurrens med hela världseliten.
– Lisa och Hanna har imponerat stort under våren och är ett stort medaljhopp. De har varit på pallen i de flesta stora tävlingar det senaste året. De kan absolut vinna här i Rio, säger Grävare.
– Josefin har fler gånger visat att hon tillhör världseliten och precis som Lisa och Hanna så kan hon vinna. Det är väl sex seglare i Laser Radial som är mycket jämna och alla kan vinna. Det här är kanske den jämnaste klassen.
– Jesper har imponerat den senaste månaden här i Rio. Och han har seglat fort i de lätta vindarna – fortare än någonsin tidigare. Jesper kan komma allt mellan etta och sexa. Det här är en vidöppen klass
– Anton och Fredrik har kanske inte ett lika bra år bakom sig som de andra i truppen. Men de har kapacitet att vara med i toppen och är nöjda med både träning och förberedelser. Deras målsättning är definitivt en medalj – det vill säga samma målsättning som alla andra i truppen har, säger Magnus Grävare.
Foto: Dan Ljungsvik.