Sjömansbiff för båtköket

Här finns recept på sjömansbiff för 4 personer, som är enkelt allt laga till sjöss.

4 personer

Ingredienser:

3 stora gula lökar
2 msk olivolja
400 g innanlår i tunna skivor
en klick smör
12 medelstora råskalade potatisar, skurna i skivor
1 flaska öl
2 msk flytande kalvfond och 2 dl vatten
lagerblad, salt och svartpeppar
Persilja

Gör så här:
* Skala och skiva löken och fräs mycket långsamt i olivolja i 5-10 minuter. Flytta över till en djup tallrik.

* Stek därefter köttet hastigt så att det får lite färg på ytan.

* Varva därefter potatisskivor, fräst lök och köttskivor i en gryta med tjock botten och lägg i ett lagerblad. Slå vattnet i stekpannan och vispa runt så stekskyn löser sig. Häll i kalvfonden och slå det sedan i grytan. Häll också i öl så att vätskan täcker allt.

* Koka cirka en halvtimme. Smaka av med salt och peppar. Strö på hackad persilja. Servera!

Lämna en kommentar