Mattipset – Hamnens bästa recept på skarv

Att skarven river upp känslor bland båtfolket vet vi redan. Frågan är vad den gör med smaklökarna? Här är Hamnens bästa recept på detta av många så hatade fjäderfä. Se inslaget!

För en dryg månad sedan stod det klart att rapporterade Hamnen om att Länsstyrelsen hade beviljat utökad skyddsjakten på skarv med förhoppningen att ytterligare 1 000 skarvar ha fälts innan det är dags för dem att flytta till sydligare breddgrader.

Däremot är det tunnsått med förslag på vad man ska göra när man väl står där med sin nyskjutna skarv. Något som Hamnen råder bot på här och nu.

Mosters bästa recept

Det bästa, om man får tro Hamnens Claes Olivecrona, är naturligtvis att tillaga den. Något som kan göras på fler sätt än vad man någonsin hade kunnat ana.

Varför inte planka Claes mosters recept på skarv rakt av? Recept som lyder som följer:

1. Ta ur brösten ur skarven och skjud dem länge och väl i en kastrull.
2. Fräs inälvorna och halva skarv-hjärtat med rivna morötter och sherry.
3. Tillsätt grädde.
4. Stek skarvbrösten på båda sidor.
5. In med ankbrösten i ugnen tills de uppnår 57 grader.
6. Skär upp brösten och tillsätt inälvs-såsen.
7. Servera med pressad potatis. Häpp!

Se inslaget!

Foto: Wikipedia

Lämna en kommentar